Miha Jesenšek: mreža

Miha Jesensek: novi mediji, družbena omrežja, socialna omrežja, social networks, novinarstvo, antropologija, Kitajska

Kam bi s frazami, dragi govomik! / Spravite fraze v muzeje. / Vaše besede morajo imeti trenje, / da zagrabijo srca človeška. [SK]

Domače branje, 3. 7. 2007

Te dni najdeno na internetu. Zanimivo in/ali branja vredno.

Večerov Z blogom v Tunizijo
Prva slovenska blogarsko-novinarska masovka: na pobudo medijske hiše blogerji novinarsko pokrivajo dogodek in se borijo za prvo nagrado - potovanje v Tunizijo. Rekrutiral se je celo nedolgoteganazaj ukinjeni Markedzani (Revenge? Če bo zmagal, bo farsa) :).

Pirati, ki se delajo, da to niso
Mladina o klipingu in avtorskih pravicah. "Kliping podjetja še vedno bolj ali manj ne plačujejo avtorskih pravic za uporabo medijskih vsebin."

Svet se vsak dan manjša
Intervju z Eirikom Solheimom, najpopularnejšim norveškim blogerjem:. "Kratke videofilmčke je bilo mogoče na net nalagati že pred desetimi leti - ampak YouTube je pri tem postavil nove standarde prijaznosti do uporabnika. To zadnja tri leta velja za ves internet. Če tri velike spremembe strnemo, je ključno tole: oglaševalci s tradicionalnimi mediji tako lukrativnih vezi ne kujejo zato, ker bi tripali na Tonyja Soprana, temveč zato, ker imajo tradicionalni mediji monopol nad doseganjem širokega občinstva. Oziroma so ga imeli."

Medijska čorba: Bralni aparat I… REPLIKATIVNI DISKURZ
"Čas je morda ravno pravšnji, da zaštrajkamo še mediji. Na ulico, pred parlament, pred cerkvena poslopja, pred vlado. /…/ Povejmo svetu, da je lahko v Sloveniji že vsak novinar (kustos bojda ne more biti vsak)."

Jančič zanikal sebe, Delovim bralcem pa ni ponudil razlage
Medijski Watch Dog rezumira dogajanje.

Domet mojega bloga je veliko večji kot domet uradne strani ministrstva!
Žiga Turk, minister za razvoj, bloger med ministri. Social Networking:Obvesti ostale o tem članku / Share This Post


No Comments, Comment or Ping

Reply to “Domače branje, 3. 7. 2007”

Close
E-mail It