Miha Jesenšek: mreža

Miha Jesensek: novi mediji, družbena omrežja, socialna omrežja, social networks, novinarstvo, antropologija, Kitajska

Kam bi s frazami, dragi govomik! / Spravite fraze v muzeje. / Vaše besede morajo imeti trenje, / da zagrabijo srca človeška. [SK]

Domače branje, 8. 9. 2007

Te dni najdeno na internetu. Zanimivo in/ali branja vredno.

O predsedniški kampanji in uporabi spleta
Kolumna o tem, kako so se zadeve lotili Američani, in kako se je lotevamo pri nas.

Olimpijske igre v pripravah na sončne dni
100x prepakirano ali pimer slabe prakse: Dnevnikovo povzemanje novičarskih portalov in agencij. Novinarka je na Kitajskem, pa ne stopi izpred ekrana.

Mobile operators see 10 times more potential in social networking
Ali bodo družbena omrežja postala mobilna?

At Rapleaf, your personals are public
Facebook evolucija: te dni se Facebook odpira svetu (beri Googlu). Nekateri pravijo, da je s tem postal kvazi “bele strani interneta”. Najbolj zanimivo pa seveda šele prihaja: trgovanje z vašimi osebnimi zapisi. Ali kot pravi avtorica: Everything you say or do on a social network could be fair game to sell to marketers.

China IDC to Shut Down BBSs and Blogs
Tako se stvari streže po kitajsko: Sedemnajsti nacionalni partijski kongres se približuje - red mora biti! Po navodilu z vrha in v želji, da se ustvari “primerno okolje” ugašajo cele serverske sisteme oz. vse strani, ki omogočajo interaktivno sodelovanje.

Choking on Growth
Poglobljeno: serija člankov in multimedije, ki z različnih strani osvetljuje in pretresa Kitajsko okoljsko krizo. Welldone za New York Times.

I am not a blogger

Biti bloger in/ali biti novinar? Christopher Allbritton o tem da, čeprav piše blog, ni bloger, saj ga uporablja le kot medij.

Sun Tzu’s Art of War
Umetnost vojne online. Gilesov prevod iz leta 1910 v elektronski obliki. Klasika.Social Networking:Obvesti ostale o tem članku / Share This Post


No Comments, Comment or Ping

Reply to “Domače branje, 8. 9. 2007”

Close
E-mail It